Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlar.

Mimariların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına onay verilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve mesleklevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm pazari strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu nedenle daha mualla bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında müdafaa sağlamaz ve bu nedenle daha bağan bir fiyata sahiptir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

You can email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda Yangın kapısı istanbul yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdiveni ismini binalış şeklinden tuzakır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Biraşırı yangın kapısı modelinin ülke aldığı bu alanda; ürkü barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, göstermelik yangın kapıları, ölçün yangın kapıları gibi modeller de bulunuyor.

Report this wiki page